SEJJIDI SUAD MUTEKIJA

Posjetite moje blogove: 1. http://kuranjelijek.blogger.ba/; 2. https://sejjidisuadmutekija.blogspot.ba/

20.05.2018.

NAČIN DA SE POSTIGNE SREĆA IZMEĐU MUŽA I ŽENE

Postizanje braćne sreće nije teško , ali to morabiti neke stvari koje se odnose na život , da se u braku to postigne , a ipak smo pronašli mnogi se parovi žale na pogoršanje , problema i svađa .a nisu u stanju da shvati partnera , tako da u ovom članku ććemo spomenuti neke od načina za postizanje sreće između supružnika .

RAZUMNOST UDALJAVANJA

Umoran od nekih parova , jedni od drugih , jer su većinu vremena na istom mjestu , dom , a to smanjuje žudnju njednu od drugog , i stalno trenje između njih uzrokuje mnoge probleme koje ubijaju sa protokom vremena , ljubavi i topline u kući , tako da je bolje da se razdvoji par tokom dana za neko vrijeme , das se bave njihovim aktivnostima koje vole , nema štete ako muž napusti suprugu da radi u drugoj sobi, dok bavljenje sportom van kuće u vrtu , ili jedan odzasebnih prostorija u kući ,a ne mislim na udaljenost, samo na druge prostorije , ali razgovor na daljinu ne postoji ; Postoji potreba za dosta pitanja između para . To je teško i otuđuje jedni od drugoga .

RAZUMJEVANJE

To nije u redu da se podvrgnu bračni odnos prema zahtjevima muža i samo njegovih želja ,ili samo želja supruge ., a jedna od stranaka da se smatra ugnjetavana i da joj se čini nepravda i da da se suzbije u smislu ovog stanja , na način kroz njihov razgovor da se usvoji razumjevanje , bilo obićno ili kontravezno , mora se poštivati jedno drugo , da nebi došlo do ugrožavanja braka i ugrožavanja supruga da se razvede od svoje supruge .ili premlačivanja, kučnog pritvora , ne iskorištavati siromaštvo supruge od strane muža i da ne degradira svoje vrijednosti .

OSLOBODITI SE RUTINE

Dnevne rutine i monotone aktivnosti koje se sprovode u kući, zapravo dovode do dosade , i elimitirati ili smanjiti ga s vremena na vrijeme, a to mogu biti neke manje promjene , ako supruga promjeni stil oblaćenja ili izgleda , supruga da vjeruje mužu ako mu je nekad potrebna tišina ,, ili da se ne obazire na njega ako on rješava neke probleme , da se ne uključuje u to , nije pogrešno uvjerenje da se ne šali sa mužem ili da pričaju viceve , šale , neka unese nove aktivnosti u naćin komunikacije s mužem. Sa mužem neka ide u šetnju ili suprug da joj pošalje buket cvjeća za suprugu ,neke druge stvari koje se mogu činiti da se bračni život riješi rutine .

— Ako suprug ne voli da razgovara sa ženom kad se osjećaw ljutit ili tužan , kao i mnogi muškarci, žena neka ne insistira da zna razlog za njegovo loše stanje , a za razliku, čovjek mora da shvati neke od karakteristika kojeon može vidjeti kao i obične ili jednostavne ,u ženi , koja voli da sluša što se govori ili dešava . Neke žene takođe nevole ometanje svog muža da ne izražavaju svoja osjećanja ili čak tokom porodičnih sesija .

20.05.2018.

KAKO SE RIJEŠITI SUMNJE SVOG SUPRUGA

Sumnja je emocionalno stanje koje je nesigurnost na činjenicu da je određenu stvar doživlavaju na ljudski način ,bilo muško ili žensko za njegova života , a kaže da je mentalna bolest koja neki ljudi hronično pate do iznad normalne granice , i dovodi do malaksalosti , tuga , depresija , može se razviti , dovesti često do osjećaja izolacije, koja igra kljućnu ulogu u smanjenju porodice i drugih odnosa , vrste sumnje su normalne sumnje i paranoje , a sumnja među parovima od najčešćih vrsta sumnje , a u ovom članku čemo govoriti o konkretnoj temi , i mi ćemo navest neke naćine Da se rješite toga .

— RAZLOZI ZA SUMNJU

Mnogi razlozi sumnje ,u cjelosti su psihološka stanja , to je osjećaj poremećaja na osnovu pogrešnih razmišljanja i uvjerenja lažna , kao i zatucana razmišljanja , a okolina je veliki uticaj u donošenju istine o osobi i drugima , pored odgoja i i obrazovanja , što ga čini imperativ za pojedinca da nisli Na određen način , roditelji uzimaju kao uzorak .

SUMNJA U BRAČNOM ODNOSU

Svaki bračni odnos sa mnogim od sastojaka i osnovne potrebe da bi se osigurao njegov uspjeh , moguće je da su mnoge stvari koje tresu stabilnost ovom životu na takav način da se živi život negattivan i bnormalan način , a možda i nesigurnost od najveći problema i najčešći među parovima , posebno sumnja čovjeka u svoju ženu , što je gleda u njenim postupcima i njenim riječima , mobilnim telefonom i pitanja o svim detaljima njenog života , možda je prešlo u ljubomoru , ili nedostatak povjerenja , što je temelj normalnog odnosa s suprugom , ima negativan uticaj na djecu ; jer žene su osjetljive na ovo specifično stanje

ELIMIŠITE SUMNJE

— Neki lijek i lijekove propisuju ljekari ; za one koji imaju ovaj problem , i trbaju lijrčiti zablude i halcunacije .

— Razumjevanje , i razumjevanje izmađu dvije strane će smanjiti problem i riješiti ga .

— Otvorenost društvu i prođirenje horizonta razmišljanja

— Tražiti vanjsku pomoć, poput porodice ili roditelja, ili tražiti psihološko savjetovanje

— Približiti se mekom dijalogu bez galame i glasne vike i drugih ružnih rijeći .

— Pouzdanost rijeći koje su dovele do sumnje i postupaka žene prema suprugu .

Treba napomenuti da se sumnja udvostručuje , i jedan od glavnih uzroka razvoda u većini zemalja širom svjeta , kao što je porodica, koja će se raspasti zbog toga i , i gube obje stranke vjerovanje u sebe i u život . , a tako će biti teško i za supruga , da možda ta sumnja koju ima , ima glavnu ulogu u rušenju i svoje djece .

20.05.2018.

KAKO DA OJAČATE SVOJU LIČNOST ISPRED SVOGA MUŽA

SNAGA ŽENSKE LIČNOSTI

Smatra brak je zajednički život između muža i žene i trebalo da se zasniva na ljubavi razumjevanja , poštovanja i ljubavi u kojoj pružaju sreću sa obje strane , sa pravom svo vrijeme bez kontrole jedno drugoga ,i da se to ne nameće i neimplementira . Mnogi supružnici nameću svoja mišljenja o ženama svo vrijeme , i ne dozvoljavaju im da izraze svoje stavove , ili da budu nezavisne ličnosti , tako da je neophodno da supruga bude jaka ličnost , koja može izraziti svoje mišljenje slobodno ispred svog muža i ne zamračiti njenu ličnost, slabost , i ovdje dolazi uloga žene u cilju jačanja njene ličnosti .

— SAMOPOUZDANJE :

To je jedna od najvažnijih stvari koje ženu čine ličnom pred svojim suprugom , a samouvjerena žena može njenu ličnost i povjerenje razviti, da je muž uvažava .

— SPOSOBNOST DOBROG RAZGOVORA :

Sposobnost žene se odražava u dobrom razgovoru na veoma intelegentan način , i taktićnim pristupom tom razgovoru , i to naćin kako to čini intelegentna žena kao snažna ličnost , tako da razgovor usmjeravate na logićne argumente , i da sa minimalnim raspravama ne prekinete granicu razgovora , i da se povućete sa minimalnim gubitcima iz rasprave da nebudete poraženi .

— BUDITE PAŽLJIVI U DONOŠENJU ODLUKA

Kada je žena odlučila da neće odustati od svojih principa , ispred čovjeka , on inplicitno shvati da je ispred njega snažna ličnost , sa mnogo učtivosti , jer žena koristi mogućnost svog prava da njen muž nemože činiti ono što želi .

— ODLUČNA I LJUBAZNA

Te mora biti jaka ličnost sa velikom ljubaznošću , blagosti , i takta , da neizgleda neodoljiva i neprirodna i autoritarna , jer čovjek mrzi autoritarne žene , ali voli jake žene, na taktičan naćin kad vode razgovor , tako da žena bude jaka ličnost i na taktićan naći slušaju i šute tokom razgovora sa suprugom, a ne da podiže glas preko njegovog , i da govori i izražava svoje mišljenje na veoma lijep način

— OPTIMIZAM

Žena sa snažnom ličnošću je žena koja ima nadu , optimizam , i budućnost za život , i nema negativnu energiju prema stvarima , tako da ona nikada neće pasti .

— USPJEH U PRAKTIČNOM ŽIVOTU

Uspješna žena u njenom životu , u radu sa svojim kolegama , njen muž smatra da ima jaku ličnost i poštovanje koje prevazilazi sve okvire .

20.05.2018.

KAKO BITI JAKA SA SVOJIM MUŽEM?

LIČNOST ŽENE

Kako je lijepo biti žena sa snažne ličnosti , um , svjesnost , i vizija kako bi ona mogla napraviti istu slavu , i letjeti sa svojim sposobnostima kroz ovosvjeski život , i biti u mogućnosti da joj svi oko nje lete ka izvrsnom uspjehu , ali nažalost ima mnogo žena pate od problema zavisnosti i prekomjerne povezanosti sa mužem .

Važno je napomenuti da muškaraci ne vole emocionalnu ovisnost o njima , a može prihvatiti žene koje su trajno u odnosu sa njima , jer to smatraju znakom slabosti u svom karakteru , jer par procjenjuje da je ugrožen od žene, o ovo ponašanje stvara dojam da je samo oženojo i da nije zrela da ima svoj udio u zajedničkom životu .

OPREZNI BUDITE U KULTURI PONAŠANJA I GOVORA

— Mora žena da bude obrazovana, sposobna za uspješan dijalog sa mužem , ako nešto raspravlja sa njime , neki partneri vole dijalog sa svojim suprugama i konsultovati seo nekih stvari , kao đto on voli da ima jedan jasan odgovor na njegova pitanja , i nove ideje o tome koja govori o najboljem izboru koju muđ predlaže .

BUDITE STRPLJIVI ; MUDROST ; RACIONALNOST

— Žena mora prije nego đto razgovara sa svojim suprugom, o bilo kojoj temi i redosljedu , razmislite o načinu rasprave , o problemima i stvarima koje ga ljute ,morate se zajedno držati i biti jaki kako da rješavate probleme životne , stoga morate posjedovati veliku snagu da bi mogli preuzeti odgovornost za cijelu kuću , a onda je čovjek smatra da je oženio snažnu ličnost koja je u stanju nositi se sa uslovima života , da se prevaziđu poteškoće .

BRZINA , INTELIGENCIJA , SPOSOBNOST

— Tako da su žene u stanju da se bave problemima brzo , sa minimalnim gubicima , tako da izgledaju čovjeku impresivno , da su u stanju da prevaziđe konstantno i inteligentno .

OSLANJANJE

— Muškarci imaju tendenciju da su jake žene u stanju imajući u sebi odgovornost , koju može nositi van svog rada , ne tražeći za pomoć od njega , kao žena treba biti preokupirana sa radom na jačanju svoje ličnosti i povećanja samopouzdanja u sebi .

OČUVATI DOSTOJASTVO

— Ako ostavi ženu njen suprug iz bilo kojeg razloga , tako da postaje sama , a porijeklo odnosa koje su upotpunjivali i muž i žena jeilo kakvudni na druge , žene ne moraju prihvatiti bilo kakvu vrstu verbalnog zlostavljanja ili fizičkog .

ŽENE ZADRŽAVAJU NEKU PRIVATNOST

— Nije neophodno čovjeku da otkrije sve svoje stvari . Svaka žena ima neke od tajni koje drže za sebe i ona ih ne otkriva .

SVJESNOST ŽENE

Žena treba da ima visok nivo znanja o svojim pravima i dužnostima .

20.05.2018.

KAKO POSTATI JAKA DJEVOJKA?

JAKA LIČNOST

Poznata kao jaka ličnost kao lik koji ima sposobnost da preuzme odgovornost i može kontrolirati svoje postupke i emocije , a ne boji se da izraze svoje mišljenje i gledište , i biti uvijek spreman da prihvati sve što je novo i kvalitete koje dokazuje njeno postojanje i njenu sposobnost da i dalje kao mnogi ljudi žele da spoljašnji izgled karakteristika ovog lika kojeg djevojka u istočnim društvima koja su mnogo izložena mnogim pritiscima koji utječu na način gradnje karaktera i oslabiti ih , položaj im je negativan u njihovom životu i radu u zajednici , toliko su te djevojke u potrazi za različite načine , koji će im pomoći da su jake i to je ono o čemu želim pisati ovaj članak .

Pod prepostavkom da djevojka želi da postane jaka , da se oslanja na sebe , a ne na druge koji će im umjesto njih donositi odluke o njima samim , poništavati njihov lik i prisustvo i postojanje , trebaju da razvijaju samopouzdanje i to da ga izznutra promoviraju , a ne smanjuju vrijednost svojih odluka , čak i ako se činilo da su trivijalani i beznačajani , da možete proči stvari koje uspješno stoje na putu , jer prolaze jednostavne stvari kao što je motivacija koja omugućava soućenje sa najvećim stvarima .

IZDRŽLJIVOST NA POSLU ; Djevojka mora ustrajati u svom radu , i uvijek stoji na marljivosti i uspjehu koji se nalazi u njoj , kako bi se dokazalo njezino postojanje i važnost uloge , znajući da je rad djevojke , prvi koraci koje čine nezavisnom , na osnovu istih , pogotovo ako to pomaže da razvije i ostvari svoje ambicije .

IGNORIŠITE NEGATIVNA MIŠLJENJA ; Djevojka je izložena mnogim kritikama koje mogu biti destruktivne i pogrešne , a ljudi samo kritiziraju ,i akom to nije ispravno stajalište ,tako da one nesmiju izgubiti iz vida da su te kritike i stavovi bezkorisni , i na ispravan način trebaju da uće iz svojih grešaka da bi prevazišle teške uslove na koje nailazi , i pokušati da isprave da se ne bi ponovile .

RAZVOJ SPOSOBNOSTI ; Djevojka mora naučiti kako se nositi s drugima , i da razvijaju svoju sposobnost da djeluju u svim stvarima koje stoje na putu , možete proćitati i biti uvijek spremni da uče iz pozicije drugih , a ne da napuste to podrućje da onaj koji stoji na putu , i sprećava da ga nastavi, kojim je krenula na taktičan i dobar način .

NASTAVAK UČENJA ; Kontinuirano potraga za učenjem , a ne da se zaustavi u određenoj fazi ili , trajna upornost na efikasan način ojača djevojkinu ličnost , nezavisnost ,i ne zavisi o drugima .

PONOSNA NA SVOJ USPJEH ; Djevojka treba da bude ponosna na svoj vlastiti uspjeh i da bude jaka i da dokaže drugima da se mogu osloniti na nju , jer ih može podržati u njihovim preprekama na putu i njihovim nevoljama, i da imaju njenu podršku i učešće .

20.05.2018.

Samopouzdanje žene

Samopuzdanje je jedan od kamena temeljaca za izgradnje snažne ličnosti , a povečanje samopouzdanja zahtjeva nekoliko koraka da postigne željeni nivo :

— Preuzmite odgovornost i uradite nove stvari sa životom pojedinačno bez oslanjanja na slučajnost ili bilo koga drugog .

— Samostalnost u donešenju stvari različitim alternativnim sredstvima kao što su reforma, izaći na večeru bez društva, studirati ili obuka u nekim nepoznatom podrućju , kao i neke druge stvari .

— Organizujte plan za postizanje određenog cilja u određenoj proceduri praćenja vremena , i radite na ovim koracima korak po korak bez izgovora .

— Da izvrši izazove bez obzira na pozitivne i negativne ishode .

— Od pouzdanih već izgrašenih pojedinaca tražiti njihovu pomoć za povečanje samopouzdanja.

JEDINSTVENI NAČIN ZA RAZVOJ U SNAŽNU LIČNOST UNUTRAŠNJA LJEPOTA

Raditi na postizanju unutrašnje ljepote , je veoma potrebna za žene , jer pokazuje vanjsku ljepotu ličnosti u suštini , jer može pokazati kroz izazvanu akciju , pojavu kao što jearogancija i dominantnost . s obzirom na vrijeme koje je potrebno da se poboljša unutrašnja ljepota , potrbno je mjeseci vremena , pogotovo ako se radi naličnoj misiji poboljšanja unutrašnje ljepote , potrebna je i godina dana.

DRUŠTVENA SARADNJA

Ona nastavlja da prestavlja jedan vid aktivne izgradnje jedne jake ličnosti , stavljajući se na raspolaga nje društvenoj zajednici , kroz razne vidove druženja , kroz zajedničke šetnje ,koje doprinose na sustav oko sebe — izgradnju sposobnosti da se samostalno angažuje za potrebe zajednice. Osim toga , druženje sa zajednicom ima i socijalni razvoj , i razvvija individuane sposobnosti da nauče kako da razgovaraju sa drugima i intrakciju sa drugima jer prisustvuje među njima .

VJEŠTINE KOJE ĆE VAM POMOĆI DA POBOLJŠATE SVOJU LIČNOST

DRUGI NAČIN DA OJAČATE LIČNOST

Postoje različiti savjeti koju mogu predstaviti u kontekstu načina pomoći razvoja jake LIČNOSTI , ukljućujići

— Otverenost prema svjetu i učiti od drugih koji su u moru ljudi slušajući ih efektivno čini, da se osječaju njihovu važnost , što se odražava pozitivno in pomoći da dobiju isti interes za uzvrat .

— Razvoj individualne kreativnosti kroz širenje privatnih problema komunikacija sa članovima kruga imaju iste interese da djele zajedno ,povečava ličnu privlačnost i povečava samopouzdanje .

— Razviti liderske vještine , uključujući i međuljudske vještine , kao i motivisanje njih .

— Komunikacija s poštovanjem sa drugima odražava se i na privatni život ,čineči ih prepoznatljivim , a to poštenje , kao osnovna funkcija uključuje formiranje efektivne ličnosti .

SEJJIDI SUAD MUTEKIJA
<< 05/2018 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KONTAKT
Javite nam se putem E-mail adrese: sokak57@gmail.com ili putem privatne poruke.

Sadrzaj postova :
1. Ilmihal za svakog muslimana i muslimanku
2. Hudba hazreti Alije
3. Islamska uljudnost
4. Prinsipi tolerancije u islamu
5. Podsjednik u kurbanu
6. Sjecanje na umrle ibadetom 1,2,3 dio
7. Muradi bismile
8. Ilahije
9. Dani u sedmici
10. Sest vidova vjerskog ekstremizma

Sadrzaj postova :
11. Zikr I Irsad 1.i 2. dio
12. Asure.
13. Rifaiski Tarikat u Sarajevu
14. Kijam zikr u Naksibendijskim tekijama
15. Bektasijski Tarikat u Sarajevu
16. Sve Mehdije do danas ili od Kerbele do danas 1. i 2. dio
17. Kako je u nasoj Bosni ?


BROJAČ POSJETA
106162

Powered by Blogger.ba