SEJJIDI SUAD MUTEKIJA

Posjetite moje blogove: 1. http://kuranjelijek.blogger.ba/; 2. https://sejjidisuadmutekija.blogspot.ba/

20.05.2018.

KAKO DA OJAČATE SVOJU LIČNOST ISPRED SVOGA MUŽA

SNAGA ŽENSKE LIČNOSTI

Smatra brak je zajednički život između muža i žene i trebalo da se zasniva na ljubavi razumjevanja , poštovanja i ljubavi u kojoj pružaju sreću sa obje strane , sa pravom svo vrijeme bez kontrole jedno drugoga ,i da se to ne nameće i neimplementira . Mnogi supružnici nameću svoja mišljenja o ženama svo vrijeme , i ne dozvoljavaju im da izraze svoje stavove , ili da budu nezavisne ličnosti , tako da je neophodno da supruga bude jaka ličnost , koja može izraziti svoje mišljenje slobodno ispred svog muža i ne zamračiti njenu ličnost, slabost , i ovdje dolazi uloga žene u cilju jačanja njene ličnosti .

— SAMOPOUZDANJE :

To je jedna od najvažnijih stvari koje ženu čine ličnom pred svojim suprugom , a samouvjerena žena može njenu ličnost i povjerenje razviti, da je muž uvažava .

— SPOSOBNOST DOBROG RAZGOVORA :

Sposobnost žene se odražava u dobrom razgovoru na veoma intelegentan način , i taktićnim pristupom tom razgovoru , i to naćin kako to čini intelegentna žena kao snažna ličnost , tako da razgovor usmjeravate na logićne argumente , i da sa minimalnim raspravama ne prekinete granicu razgovora , i da se povućete sa minimalnim gubitcima iz rasprave da nebudete poraženi .

— BUDITE PAŽLJIVI U DONOŠENJU ODLUKA

Kada je žena odlučila da neće odustati od svojih principa , ispred čovjeka , on inplicitno shvati da je ispred njega snažna ličnost , sa mnogo učtivosti , jer žena koristi mogućnost svog prava da njen muž nemože činiti ono što želi .

— ODLUČNA I LJUBAZNA

Te mora biti jaka ličnost sa velikom ljubaznošću , blagosti , i takta , da neizgleda neodoljiva i neprirodna i autoritarna , jer čovjek mrzi autoritarne žene , ali voli jake žene, na taktičan naćin kad vode razgovor , tako da žena bude jaka ličnost i na taktićan naći slušaju i šute tokom razgovora sa suprugom, a ne da podiže glas preko njegovog , i da govori i izražava svoje mišljenje na veoma lijep način

— OPTIMIZAM

Žena sa snažnom ličnošću je žena koja ima nadu , optimizam , i budućnost za život , i nema negativnu energiju prema stvarima , tako da ona nikada neće pasti .

— USPJEH U PRAKTIČNOM ŽIVOTU

Uspješna žena u njenom životu , u radu sa svojim kolegama , njen muž smatra da ima jaku ličnost i poštovanje koje prevazilazi sve okvire .

SEJJIDI SUAD MUTEKIJA
<< 05/2018 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KONTAKT
Javite nam se putem E-mail adrese: sokak57@gmail.com ili putem privatne poruke.

Sadrzaj postova :
1. Ilmihal za svakog muslimana i muslimanku
2. Hudba hazreti Alije
3. Islamska uljudnost
4. Prinsipi tolerancije u islamu
5. Podsjednik u kurbanu
6. Sjecanje na umrle ibadetom 1,2,3 dio
7. Muradi bismile
8. Ilahije
9. Dani u sedmici
10. Sest vidova vjerskog ekstremizma

Sadrzaj postova :
11. Zikr I Irsad 1.i 2. dio
12. Asure.
13. Rifaiski Tarikat u Sarajevu
14. Kijam zikr u Naksibendijskim tekijama
15. Bektasijski Tarikat u Sarajevu
16. Sve Mehdije do danas ili od Kerbele do danas 1. i 2. dio
17. Kako je u nasoj Bosni ?


BROJAČ POSJETA
106162

Powered by Blogger.ba