SEJJIDI SUAD MUTEKIJA

Posjetite moje blogove: 1. http://kuranjelijek.blogger.ba/; 2. https://sejjidisuadmutekija.blogspot.ba/

09.07.2018.

Žena između poštovanja Islama i njenog svjetskog dana

U ime Boga Milostivog

Prije nekoliko dana, živjeli su lažna radost pod sloganom ” Međunarodni dan žena “, a televizijske stanice i međunarodne ličnosti izašle su da odaju priznanje ženama i njihovoj ulozi u društvu , kao da su žene samo preuzele svoja prava od kada je Zapad postao civilizacija , kratko doba od ljudske istorije . I lažne dobiti dobijene od žena .. Razgovarajte o ” zapadnoj demokratiji “, modernosti , globalizaciji .. Pitanja poslije pitanja , zaboravivši istovremeno da je islam prvi koji privlači dostojanstvo žena , ali velikodušnost i njegu , i najvišu poziciju i sposobnost .. Nema usluga , Bog ima dosta zasluga i poštovanja , već šta Islam smatra obaveznim pravima I neophodno je da se prema očevima i braćama i sinovima objavljuju prema muškarcima . Ovaj islam odlučio je da ne obuhvata sve svjetove oko njega više od četrnaest stoljeća i da otvori zemlju ovim principima i njima .

Danas islam optužuje žene napravedno i potiskuje njihovu slobodu u smislu očuvanja , poštovanja , davanja i neupučivanja. Pretraživač islamskog prava je odluka koja ne smatra islamom obavezujučim za žene , osim sa najmanjim djelima , kao što su molitve , posto , Hadždž . Ženske okolnosti , njihova uloga i njihovo stvaranje i poslušnost roditelja i muža da olakšaju život ,a onda je neophodno za sve troškove , zatim zaštitu žena i ženski pravičnosti i obečava fa će ugnjetavati žene .

I čudesno se zaustavljao točak jednom godišnje kako bi proslavio dan žena , kao da ima dovoljno žena na dan u godini , u kojoj se postignuća izračunavaju i odbijaju od aspiracija .. Kao da žene nisu patile kroz istoriju i svim civilizacijama , a danas ! To nije samo učinilo pravdu , čast , već kroz civilizaciju islama i religiju islama .

Uprkos rastućem interesovanju za prava žena , uprkos činjenici da su konvencije i konferencije doveli do osnaživanja žena , poziva na oslobođenje njih i njihovu ravnopravnost sa muškarcima , ove omamljene kampanje misu štitile niti ugrozile principe islama za žene . Branilac je u pravu i pravi sponzor svih svojih prava .

Ovo je uprkos činjenici da je neophodno razlikovati praksu islamskog šerijata i običaja i tradicija muslimana u različitim sredinama i postati dio njihove religije . Status žena u islamu je zbunjen .

Islam je platforma života , najsveobuhvatniji i lav , vjerovanja i misli .. sudove i dogma .. ponašanje i etika .. Kult i tretman .. Žene su dio ovoga sistema nedjeljive , žene u prvom i posljednjem čovjeku .. Kako Božija knjiga govori : O ljudi , bojte se svoga gospodara koji vas je stvorio Iz istog je stvorio supruga i emitovao ih mnogim muškarcima i ženama ( a odatle je bilo učešće u dužnostima i pravima i na poslovima koji odgovaraju sposobnostima .

Dakle , od prvog početka islama , žene su bile sestre muškaraca , u vrijeme kada su Rimljani , Grčka , Perzijanci i Jevreji odbili izbjegavanje , a Evropljani su ispitivali da li je ona čovjek ili ne . Islam je oslobodio žene od robstva prema ljudima i vladao teorijom uma kao čiste robe , islamska civilizacija je izašla iz modernosti i borca , a koja je napala vijeća i suočila se s halifom jasnom izjavom i ekstremnim argumentima . Pored toga što bi zaštitila njenu čistoću i njen novac i pružila joj slobodu prihvatanja onih koji žele i odbijaju da odbijaju , ne poštujte ovo mišljenje koje je nametnuo njen otac ili njen muž , . Svemogući je rekao : ( muškarci djele ono što su stekli i žene djele ono što su stekli .)

Danas vidimo , gledamo , pronalazimo i pretražimo , da vidimo šta je dodao ” Međunarodni dan žena ” da donese izgubljena prava ? I zaustavi vulgarnost i zloupotrebu , i trgovinu ? A njihova uvreda iz naporan rad uz zamjenu za obećanje o samoizvršenju , dok cijeli život ne uspijeva da potemeti pitanje žena tako što ih stavlja na mjesto koje ih je stvorilo i izvuče ih iz praznine koju sam natedio da ga blokira ! Ali da li je bilo dovoljno i dovoljno načela religije Božijeg prstena ?!!

SEJJIDI SUAD MUTEKIJA
<< 07/2018 >>
nedponutosricetpetsub
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

KONTAKT
Javite nam se putem E-mail adrese: sokak57@gmail.com ili putem privatne poruke.

Sadrzaj postova :
1. Ilmihal za svakog muslimana i muslimanku
2. Hudba hazreti Alije
3. Islamska uljudnost
4. Prinsipi tolerancije u islamu
5. Podsjednik u kurbanu
6. Sjecanje na umrle ibadetom 1,2,3 dio
7. Muradi bismile
8. Ilahije
9. Dani u sedmici
10. Sest vidova vjerskog ekstremizma

Sadrzaj postova :
11. Zikr I Irsad 1.i 2. dio
12. Asure.
13. Rifaiski Tarikat u Sarajevu
14. Kijam zikr u Naksibendijskim tekijama
15. Bektasijski Tarikat u Sarajevu
16. Sve Mehdije do danas ili od Kerbele do danas 1. i 2. dio
17. Kako je u nasoj Bosni ?


BROJAČ POSJETA
106162

Powered by Blogger.ba